Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 2 de d'agost del 2010 | 14:40
Notícia · Comunicació

The Economist parla de Catalunya com la "terra de la prohibició"

Barcelona · No és la primera vegada que el setmanari The Economist ofereix visions 'esbiaixades' sobre la realitat catalana, i amb l'afer de la prohibició de les corrides de toros hi ha tornat. Sota el títol "The land of the ban" (La terra de la prohibició), la publicació dedica un reportatge sobre el Principat en què, entre d'altres, afirma que prohibir les corrides a Catalunya equivaldria a prohibir les salsitxes a Alemanya. The Economist es refereix a episodis recents de la política catalana i afirma "Primer la burca, després les corrides. Què serà el següent que Catalunya deixarà fora de la llei?".

El setmanari -tal com han fet la major part dels mitjans de fora de Catalunya- ha vinculat la decisió del Parlament a una suposada voluntat de prohibir un símbol espanyol i venjar-se de la sentència del TC, més que no pas en la defensa dels animals. També ha recordat que no s'han prohibit els correbous i ha atribuït aquesta etapa "d'intolerància" al fet que s'acosten les eleccions.


La resposta
Com és habitual, el Col·lectiu Emma ja ha enviat una resposta al "desafortunat article" qüestionant que l'escrit "oblidi els mèrits de la proposta de les curses de braus a Catalunya i es focalitzi en la suposada limitació de les llibertats dels individus. Per què s'hauria de permetre a Barcelona el que no es permetria a Londres?".

El Col·lectiu també reprova a The Economist que "critiqui el dret dels catalans, a l'igual que cap altra democràcia, a acceptar què i què no és acceptable en el nostre país", i finalment, mostra la seva satisfacció pel fet que, "per la raó que sigui", "un espectacle tan penós sigui prohibit a Catalunya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat