Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de d'abril del 2012 | 19:07
Notícia · Comunicació

El sindicat de periodistes denuncia que s'ha consumat "el cop de Palau" a TV3

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha lamentat aquesta setmana que el canvi de direcció de TV3 s'ha fet "amagant vergonyantment que es va haver de destituir Mònica Terribas amb dos vots en contra i quatre a favor".

Barcelona · A través d'un comunicat, l'SPC ha sentenciat que "l'intervencionisme" del Govern i dels partits que han pactat la reforma i els nomenaments de la CCMA "trenquen" la garantia d'independència en la gestió.

A un comunicat fet públic aquesta setmana, l'SPC ha denunciat que no hi ha hagut consens per al canvi de direcció de TV3 i ha recordat que, a les democràcies madures, els alts càrrecs professionals "es trien per avaluació de currículum, per concurs o per oposició, i almenys es decideix entre una terna de candidats i no amb opacitat i a dit".
En el seu moment [Sallent] ja es va beneficiar de professionals de la pública per enlairar RAC 1"
El sindicat ha denunciat que aquesta substitució atempta contra el respecte als professionals del periodisme, i ha afirmat que "en l'era digital de la comunicació no es pot continuar actuant sense respecte als professionals que fan possible el dia a dia, que TV3 sigui una història d'èxit".

"Ara cal recordar al nou director que, des de la direcció de la televisió pública, no es pot treballar per a la privada. En el seu moment [Sallent] ja es va beneficiar de professionals de la pública per enlairar RAC 1, just quan va marxar de Catalunyà Ràdio al projecte del Grup Godó" ha conclòs l'SPC.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat