Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de desembre del 2010 | 18:08
Notícia · Cultura

Premis a la comunicació per al documental "Adéu, Espanya" i Vilaweb

Barcelona · Òmnium Cultural, l'entitat social de més prestigi a Catalunya, ha guardonat amb els seus Premis de Comunicació Òmnium Cultural el documental de Televisió

de Catalunya "Adéu, Espanya" i el diari digital Vilaweb.

El premi de l'entitat cultural, que té l'objectiu de reconèixer i subratllar els esforços que es fan en els mitjans de comunicació per donar prestigi a l'ús de la llengua pròpia i de projectar la cultura dels Països Catalans, ha comptat amb el director de l'ACN, Saül Gordillo, el periodista Francesc-Marc Álvaro, el soci fundador de Mediapro, Tatxo Benet, la periodista Rita Marzoa i l'escriptor Sebastià Serrano com a membres del jurat.

Aquests han volgut destacar el "paper impulsor, dinamitzador i de lideratge" de Vilaweb des de la seva creació, ara fa 15 anys, així com la realització, edició i difusió del documental de Dolors Genovès sobre el procés d'independència de Catalunya.

Òmnium Cultural també ha decidit atorgar el Premi Memorial Joan B. Cendrós -convocat per a fora dels Països Catalans-, a Colm Tóibín, periodista del diari The Guardian, per l'article Bullfighting ban is sweet revenge for Catalonia. La peça fa ressò de  la cultura catalana i les reivindicacions històriques dels catalans arran de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra l'Estatut, la Manifestació del 10 de juliol i la llei del Parlament sobre les curses de braus.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat