Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 30 de de setembre del 2013 | 19:33
Notícia

"Espanya, com a estat, què té per oferir-nos? Només repressió, pobresa i incultura. Per això no vol consultes"

"El que està passant a Catalunya hauria de ser, des de fa temps, exemple per a Euskal Herria. La nostra permanència a la presó forma part d'una estratègia de l'Estat" ha dit Arnaldo Otegi a una llerga entrevista concedida a El Punt AVUI.

Barcelona · A una llarga i profunda entrevista el dirigent de l'esquerra independentista basca empresonat a Logronyo, Arnaldo Otegi, ha denunciat que no existeix cap procés de resolució del conflicte basc "ni a l'Estat espanyol ni al francès" perquè "ni han existit, ni existeixen (i és altament improbable que existeixin en el futur) la maduresa i la voluntat democràtica suficients i necessàries en els estats per respectar-nos com a nacions amb dret a decidir lliurement i democràticament el nostre futur".

"Necessitem entendre que, sense abandonar una oferta permanent als estats per acordar un escenari democràtic, hem de bolcar totes les nostres energies en el desenvolupament d'una via pròpia cap a la sobirania plena d'Euskal Herria" ha indicat l'entrevistat.

A l'entrevista, Otegi ha indicat el paper de l'esquerra abertzale d'ara en endavant a Euskal Herria: "Ha de ser capaç, juntament amb el conjunt del moviment independentista, sobiranista i d'esquerres, de posar en marxa i oferir al poble basc una estratègia d'alliberament que no depengui (o ho faci en la seva mínima expressió) de ningú que no sigui el nostre poble".

Podeu consultar el total de l'entrevista clicant aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat