Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 15 de de juny del 2011 | 18:29
Notícia · Euskal Herria

Gerry Adams demana al govern espanyol que alliberi Arnaldo Otegi

El president del Sinn Féin remarca el paper del líder abertzale en la superació del conflicte i diu que el seu empresonament "dificulta la consolidació de la pau al País Basc".

D'Euskadi a Irlanda
Arnaldo Otegi i Gerry Adams, durant una trobada celebrada el febrer del 2007

Amb l'alto el foc d'ETA i l'aposta decidida de l'esquerra abertzale per les vies pacífiques i el rebuig a qualsevol violència, són els agents internacionals els que estan intentant que el govern espanyol faci passos que facilitin la resolució del conflicte polític basc. A més del grup de mediadors encapçalats per Brian Currin, el president del Sinn Féin, Gerry Adams, acompanyat d'altres membres del partit, ha entrat en escena per demanar al govern espanyol l'alliberament d'Arnaldo Otegi.

Adams ha recordat que s'ha reunit diverses vegades amb el líder abertzale, de qui ha dit que "s'ha compromès a aconseguir una solució democràtica i pacífica al conflicte" basc. En aquest sentit, el dirigent irlandès ha afirmat que l'empresonament d'Otegi "dificulta la consolidació de la pau al País Basc".

"Estem convençuts de la dedicació personal i política d'Arnaldo Otegi per al desenvolupament del procés de pau", ha dit Adams, que ha explicat que el seu empresonament "és contrari a les normes bàsiques de drets humans". És per això que el líder del Sinn Féin ha demanat al govern espanyol, a més del seu alliberament, la legalització de Batasuna i Sortu, un fet que demostraria "un paper constructiu en la fi d'un dels conflictes més antics d'Europa".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat