Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de d'octubre del 2013 | 18:53
Notícia · Història

Monument al general Moragues

La Comissió ProHomentage al General Moragues ha aconseguit finalment retre homenatge al General Moragues aquesta passada setmana amb la inauguració d'un monument a la seva persona.

Barcelona · Una de les figures més rellevants de la Guerra de Successió, el General Moragues, ha rebut un homenatge aquest dissabte passat a la capital catalana.

L'acte d'inauguració de l'escultura dedicada al General Josep Moragues, a Pla de Palau, ha estat presidit pel tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, qui ha assegurat que l'escultura és un acte de justícia amb el qual es pretén reconèixer a un dels "herois que ha quedat a l'ombra del coneixement de la ciutadania".

El tinent d'alcalde també ha dit que l'Administració té "el deure de restituir el lloc que mereixen les figures històriques de Catalunya". Moragues va ser executat per les tropes borbòniques l'any 1715.

El nou monument consisteix en un bust del general Moragues situat damunt d'un pedestal. El bust és el mateix que hi ha a Sort, obra de l'escultora Rosa Martínez.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat