Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 19 de de febrer del 2014 | 15:50
Notícia

Homenatge a Paco Candel 50 anys després del seu llibre 'Els altres catalans'

Mas ha presidit aquesta setmana l'acte institucional commemoratiu del 50è aniversari de l'edició d'Els altres catalans, de l'escriptor i periodista Paco Candel, organitzat per la Generalitat i la Fundació Paco Candel.

Foto: ORIOL DURAN.

Font: ACN · Aquesta setmana el president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit l'acte commemoratiu del 50 aniversari de la publicació d'Els altres catalans, de l'escriptor i periodista Paco Candel. A l'acte el president ha dit que la societat catalana actual és la mateixa que descriu Paco Candel a Els altres catalans i ha recordat la vigència del llegat de l'escriptor amb la reclamació del dret a decidir

El cap de l'executiu ha explicat que els ciutadans que demanen poder decidir el seu futur"el 70% dels quals o han nascut fora de Catalunya o tenen algun dels pares que ha nascut fora de Catalunya".

El sociòleg Salvador Cardús, també partícep a l'homenatge, ha definit Francesc Candel com un dels deu personatges més destacats de la Catalunya del segle XX.Cardús ha valorat la importància d'Els altres catalans: "El paper determinant que l'esperit d'aquest llibre va tenir en l'establiment de les futures condicions que faran, per dir-ho com Joan Oliver, que aquesta pàtria petita finalment esdevingui completa".

En el transcurs de la commemoració es va descobrir el cartell dels 50 anys de la principal publicació de Candel, que ha estat elaborat per l'artista Joan-Pere Viladecans i que presidirà tots els actes que se celebraran aquest any amb motiu de l'efemèride, com la inauguració d'un monument o l'estrena d'una obra teatral basada en Els altres catalans.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat