Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 29 de de maig del 2013 | 19:20
Notícia

Els aviadors de la República rebutjen l'homenatge de Llanos de Luna a la División Azul i tornen el diploma

L'associació d'Aviadors de la República (ADAR) ha rebutjat el diploma de la Guàrdia Civil que els va lliurar la delegada del govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, en l'acte on la mateixa va retre homenatge a l'Hermandad de Combatientes de la División Azul, els falangistes que van lluitar amb els nazis.

Barcelona · L'ADAR ha fet públic un manifest a través de la seva pàgina de Facebook on hi ha denunciat el seu "malestar per la instrumentalització que s'està fent" del nom de l'entitat.

Tanmateix, l'ADAR ha indicat que la seva és una institució "apolítica que defensa la memòria d'aquells pilots que van lluitar per a la llibertat i la democràcia d'aquest país", i que per aquest motiu no pot permetre que "s'utilitzi" el seu nom per justificar el reconeixement a una organització de les característiques de la División Azul.

Per aquest motiu la junta directiva de l'associació ha decidit per majoria de vots retornar el diploma a la Federació d'Associacions Cívico-Militars de Catalunya que va organitzar l'acte d'homenatge a la guàrdia civil amb motiu del seu aniversari.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat