Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de de novembre del 2011 | 17:48
Notícia · Illes Balears

Sense català a Infantil i Primària: Bauzá consolida la segregació a les aules

La política contra la llengua pròpia, la gran promesa electoral de Bauzá, no decepcionarà els seus més fidels seguidors, els quals ja poden celebrar una altra de les seves destructores conquestes: la lliure elecció de la llengua a l'ensenyament d'Infantil i Primària a partir del curs vinent.

Barcelona · El setembre del 2011 passarà a la història de les Illes Balears com el dia en què es va trencar, de manera definitiva, el consens sobre la llengua que es va assolir al territori i de manera comuna just en el restabliment de la democràcia.

Les agressions de les institucions públiques de les Illes Balears, liderades per Jose Ramón Bauzá, contra la llengua pròpia han fet vessar el got aquesta setmana, quan la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats ha anunciat  que a partir del setembre de 2011 es permetrà als pares dels infants la lliure elecció de la llengua vehicular d'escolarització a l'ensenyament Infantil i Primari.

La segregació d'alumnes per motiu de llengua s'ampliarà a Secundaria un cop Bauzá hagi eliminat el deute de 35 milions d'euros

Segons el Govern, l'eradicació de la llengua pròpia a Infantil i Primària i la segregació d'alumnes per motiu de llengua s'ampliarà a Secundaria un cop Bauzá hagi eliminat el deute de 35 milions d'euros que actualment arrossega la conselleria. La mesura s'integra dins la promesa electoral del PP d'assegurar la "llibertat" d'elecció de la llengua vehicular en l'ensenyament.

Recordem que la deconstrucció del català a les Illes que està duent a terme el Govern Bauzà està batent tots els rècords. En el poc temps que el PP duu al Govern, a més d'aquesta mesura també ha anunciat la desaparició de les direccions generals de Política Lingüística; la desaparició del cos de correctors lingüístics d'IB3; la reducció del projecte de dinamització lingüística de Palma; el tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca; l'avantprojecte de la Llei de la Funció Pública, que vol imposar el castellà com a única llengua obligatòria; la retirada de subvencions ja concedides a les entitats que treballen per la llengua catalana; l'anunci de la derogació del decret de mínims; la congelació dels programes de reciclatge de català per als professors i l'anunci que IB3 passarà a ser bilingüe, entre d'altres.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat