Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 31 de de gener del 2017 | 15:17
Notícia · Illes Balears

Una vintena d'entitats de ses illes a favor del dret a decidir dels catalans

Una vintena d'entitats culturals, socials i polítiques de ses Illes han fet públic un manifest  anomenat 'Compromís de mínims. Per les llibertats democràtiques"', en el afirmen "Volem remarcar que per nosaltres l'únic sostre acceptable pel Procés Sobiranista que es viu a Catalunya no és altre que la voluntat popular expressada lliurement.

Tota actuació que vagi contra aquest exercici representa un atac a la democràcia i és per tant inacceptable".

La presentació va tenir lloc ahir a l'espai cultural de Can Alcover, a Palma, i va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que va ser detinguda el passat novembre per negar-se a declarar per haver mantingut l'estelada penjada al balcó del consistori durant les jornades electorals del 27 de setembre al Parlament i el 20 de desembre de 2015 al congrés espanyol.

Manifest:

Compromís de mínims, per les llibertats democràtiques!


Les entitats sotasignants volem fer públic el nostre malestar davant els darrers intents de l'estat espanyol de condicionar la situació política al Principat de Catalunya.

Rebutjam frontalment els processos judicials contra persones i càrrecs polítics partidaris de l'exercici del dret a l'autodeterminació , entenent que són una agressió vers la democràcia i impropis d'un vertader estat de dret. D'aquesta manera, ens solidaritzam amb totes les persones encausades als diferents processos, en especial aquelles que han estat detingudes.

Lamentablement, no és la primera vegada que vivim episodis semblants, ja que podem parlar de tota una trajectòria repressiva de l'estat contra els moviments populars en general i l'independentisme en particular, també a Mallorca. L'estat espanyol no pot pretendre solucionar amb el codi penal un conflicte que és polític i que només pot tenir una solució política.

Des de Mallorca sentim com a especialment properes aquestes agressions contra el poble de Catalunya, amb el que compartim el marc dels Països Catalans. És hora de, davant l'autoritarisme i el centralisme, mostrar una imatge d'unitat i fermesa de totes les forces democràtiques de l'illa, que no poden donar l'esquena a la reivindicació d'un referèndum d'autodeterminació i, menys encara, a la persecució de càrrecs electes, diputades, alcaldesses, i regidores, que en defensen el seu exercici.

Volem remarcar que per nosaltres l'únic sostre acceptable per l'anomenat procés sobiranista que es viu a Catalunya no és altre que la voluntat popular expressada lliurement. Tota actuació que vagi contra aquest exercici representa un atac a la democràcia i és per tant inacceptable.

Podeu adherir-vos al manifest aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat