Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 18 de de gener del 2010 | 14:24
Notícia · Internacional

Els tuaregs pressionen Al-Qaeda perquè alliberi els tres cooperants catalans segrestats

ACN · El portaveu a l'estranger dels rebels tuaregs de Mali ha explicat a TV3 que per primera vegada els líders tuaregs s'han interessat per un tema que no té res a veure amb la seva causa ni els seus drets com és el segrest dels tres cooperants catalans a mans d'Al-Qaeda. Segons el seu portaveu, "hi ha mobilitzacions en marxa i el grup que els ha segrestat intenta no acostar-se a la nostra zona perquè sap que es veurà obligat a negociar quan els trobem". Des del 2006, Al-Qaeda i els tuaregs van acordar no enfrontar-se militarment i els tuaregs exerceixen certa pressió sobre els islamistes radicals. Això sí, els tuaregs són els legítims habitants del nord de Mali i ho fan saber a l'organització terrorista.

Per primera vegada els líders tuaregs s'han interessat per un tema que no té res a veure amb la seva causa ni amb els seus drets. Segons el seu portaveu, Ousmane Ag Mohammed, que ha accedit a parlar amb TV3, "ens hem interessat molt pels tres catalans i hi ha mobilitzacions en marxa. El grup que els ha segrestat intenta no acostar-se a la nostra zona perquè sap que es veurà obligat a negociar quan els trobem".

El portaveu ha explicat que els amazics del Marroc i d'Algèria i els tuaregs són minories berbers que sempre han rebut suport del poble català. Catalunya, explica, sempre ha donat suport a la causa amaziga i tuareg. Per això els líders tuaregs no han parat de mobilitzar-se i de fer gestions des del primer dia del segrest, assegura.

El mateix intermediari és un exrebel tuareg, i els líders tuaregs s'han posat com a objectiu l'alliberament dels tres catalans. Des de la cúpula de la resistència tuareg han assegurat que si se'ls garanteixen els seus drets fonamentals i polítics, se'ls dóna suport i es compleixen els acords de pau amb Bamako, no permetran que Al-Qaeda ni ningú utilitzi el seu territori per un objectiu que no sigui el seu.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat