Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de d'octubre del 2009 | 16:37
Notícia · Internacional

La vicepresidenta de la Comissió Europea corrobora que l'oficialitat del català depèn de l'Estat espanyol

Barcelona · El que l'eurodiputat republicà Oriol Junqueras havia recordat sistemàticament ha estat corroborat per la vicepresidenta de la Comissió Europea aquesta setmana. Margot Wallström ha confirmat que, si actualment el català no és una llengua oficial a la UE, és perquè l'Estat espanyol no ho vol. En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies


(ACN), la vicepresidenta ha afirmat que l'Estat espanyol és "qui ha de demanar disposar d'una altra llengua oficial, tal i com ha fet Irlanda amb el gaèlic", que va esdevenir llengua oficial de la Unió Europea l'1 de gener de 2007. La vicepresidenta de la Comissió Europea ha advertit que la Comissió "no pot resoldre sola" la qüestió de l'oficialitat del català a la UE perquè depèn de Zapatero, però s'ha mostrat partidària d'apostar per "apropar-se el màxim possible als ciutadans en la llengua que parlen".

L'objectiu, de moment, es troba impulsat per l'associació Òmnium Cultural i el traductor de la web del Parlament Europeu, Miquel Català, que van signar ara fa una setmana un acord de col·laboració que es va fer patent amb la creació de l'espai web Oficialitat.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat