Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 de d'octubre del 2011 | 17:58
Notícia · Internacional

Jimmy Carter, Tony Blair i el senador George Mitchell se sumen a la Declaració de la Conferència Internacional

D'altra banda, el portaveu de Lokarri, Paul Ríos, desmenteix que els exlíders internacionals que van participar en l'esdeveniment cobressin tarifes milionàries, tal com va afirmar l'ABC.

L'expresident dels EUA, Jimmy Carter

L'expresident dels EUA, Jimmy Carter, el senador George Mitchell i l'expresident del Regne Unit Tony Blair han fet públic el seu suport a la Declaració de dilluns passat resultant de la Conferència Internacional. La Xarxa social per al diàleg i l'acord Lokarri ha publicat els comunicats dels tres protagonistes:

DECLARACIÓ DEL CENTRE CARTER A ESFORÇOS DE RECONCILIACIÓ AL PAÍS BASC
Atlanta - L'expresident dels EUA Jimmy Carter s'ha adherit avui a la declaració que antics líders mundials van fer en una conferència a la regió basca d'Espanya, fent una crida al diàleg entre ETA, Espanya i França per posar fi al conflicte que la regió
pateix des de fa molt de temps.

DECLARACIÓ DE TONY BLAIR:
Un portaveu de l'Oficina de Tony Blair ha declarat: "Tony Blair dóna suport fermament la declaració formulada pels líders a Sant Sebastià que demana a ETA que posi fi a la lluita armada de forma definitiva. Creu que hi ha una oportunitat per tal que l'últim conflicte armat d'Europa pugui arribar a la seva fi i insta a tots els líders polítics per aprofitar aquesta oportunitat. "

DECLARACIÓ DEL SENADOR GEORGE MITCHELL:
"Recolzo plenament la declaració emesa pels líders internacionals ahir a Sant Sebastià. És important que es duguin a terme totes les mesures possibles perquè es produeixi la fi de l'últim enfrontament armat a Europa. M'uneixo a la petició dirigida a ETA perquè declari públicament el fi de tota activitat armada i perquè busqui converses amb els governs d'Espanya i França per abordar les conseqüències del conflicte. Crec que hi ha una oportunitat per a una pau duradora i tots els interessats haurien d'aprofitar aquesta oportunitat ".

Sous milionaris?
D'altra banda, el portaveu de Lokarri, Paul Ríos, ha desmentit les insinuacions del diari ABC sobre el sou dels exlíders internacionals que, encapçalats per Kofi Annan, van participar en la Conferència. Preguntat per la informació, Ríos ha dit: "No, no, evidentment no han cobrat per anar-hi. Som transparents: ells s'han pagat els desplaçaments, tenen les seves fundacions, recursos, etc. i s'ho han gestionat ells. Nosaltres hem gestionat les despeses que suposa l'organització en si de la Conferència, entre 50.000 i 70.000 euros (càtering, traduccions, allotjament en un hotel de quatre estrelles). Durant aquests dies m'han arribat preocupacions pel que fa al finançament. Els viatges se'ls han pagat ells".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat