Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de de desembre del 2011 | 18:30
Notícia

La Comissió de la Dignitat denunciarà l'Estat a l'ONU si no torna els papers de Salamanca

La Comissió de la Dignitat es mostra profundament indignada davant la suspensió del retorn d'una nova tramesa de documents de l'arxiu de Salamanca i ha anunciat que denunciaran l'incompliment a la Comissió de Drets Humans de les NNUU de Ginebra, al Consell Internacional d'Arxius i al Consell d'Europa.

Façana del Centre Documental de la Memòria Històrica, a Salamanca.

Barcelona · La Comissió de la Dignitat ha manifestat aquesta setmana la seva profunda indignació per la suspensió del retorn d'una nova tramesa de documents de l'arxiu de Salamanca.
La Comissió ha recordat que el passat més de juliol la ministra de cultura va prometre davant dels mitjans de comunicació a Sant  Cugat del Vallès que abans d'acabar l'any s'haurien retornat la resta de documents i altres objectes que quedaven relatius al robatori d'arxius de persones i entitats de Catalunya comès el 1939.

"L'anunci de la suspensió de la reunió del Patronat del centre de la Memòria Salamanca i la paralització del retorn  és una nova mostra de la poca convicció democràtica del govern de l'Estat" ha comunicat la Comissió de la Dignitat a través d'un comunicat públic. La Comissió ha titllat de "befa i ofensa a les víctimes" tots els entrebancs que posa l'Estat al retorn dels documents, i ha exigit a l'Estat que segueixi el procés de dinicialització i els treballs d'identificació de la Comissió mixta.

"No defallirem i si no es compleix la llei, denunciarem l'incompliment del deure de l'estat de restitució dels documents arrabassats pel franquisme a Catalunya, a la Comissió de Drets Humans de les NNUU de Ginebra, al Consell Internacional d'Arxius i al Consell d'Europa. També ens plantejarem emprendre accions legals davant dels tribunals, per exigir la transferència dels documents que resten per completar el compliment de la llei" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat