Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de de desembre del 2010 | 16:25
Notícia · Política

Ofensiva fallida de Camps: la justícia denega el tancament de Montdúver

Barcelona · La justícia ha denegat atemptar contra les llibertats d'expressió i informativa al País Valencià. Aquesta setmana el Jutjat Contenciós Administratiu Número Quatre de València, en interlocutòria de data 3 de desembre de 2010, ha negat l'autorització de tancament del repetidor de Montdúver al Govern Camps, un dels cinc darrers repetidors que encara emeten TV3 a les terres valencianes.

Així ho ha confirmat Acció Cultural del País Valencià (ACPV) al seu lloc web, on hi indica que el jutje ha tingut en compte que la sentència del 2008 del TSJ sobre aquest afer no és ferma i, per tant, no es pot invocar a tancar el repetidor. En efecte, aquesta és la quarta vegada que els Jutjats i Tribunals neguen el tancament de Montdúver a la Generalitat Valenciana: els anys 2007, 2008 i 2010 el Govern ja va intentar sense èxit assolir l'autorització de clausura d'aquest mateix repetidor.

Els arguments que va posar sobre la taula la sentència del TSJ justificaven la "desproporció en la mesura i absència de perjudicis a tercers en l'activitat denunciada" per la Generalitat la primera vegada, i la "vulneració del dret a la tutela judicial efectiva interessada per l'entitat", la segona. Els arguments de l'administració en aquesta darrera petició de tancament, doncs, indicaven que com que ja s'havia dictat sentència sobre el fons de l'afer el passat desembre de 2008, l'ACPV ja no podia invocar els mateixos arguments per a la defensa de la tutela judicial efectiva. Tanmateix, la Generalitat va ometre que la sentència recaiguda en el procediment principal no era ferma.

L'ACPV, a través de la seva pàgina web, ha celebrat la interlocutòria com un nou èxit judicial en favor de la defensa per la llibertat d'expressió i per la defensa dels mitjans de comunicació en català al territori valencià.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat