Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 18 de de febrer del 2011 | 16:31
Notícia · Política

El Govern no descarta convocar una consulta popular aquesta legislatura a través d'una nova llei

Barcelona · Foto: ACN · L'endemà de la suspensió de la Llei de Consultes, el govern de la Generalitat ha explicat que no descarta convocar una consulta -per preguntar sobre el pacte fiscal, primordialment- a través d'una nova llei. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que la Generalitat defensarà davant del Tribunal Constitucional la Llei de consultes del tripartit, però no esperarà a la decisió del tribunal per aprovar-ne una de nova en què no s'hagi de demanar permís a l'Estat perquè no es faria servir el cens electoral.

Per defensar la Llei de consultes aprovada pel tripartit, que CiU va rebutjar perquè apostava per elaborar una normativa que evités haver de demanar permís a l'estat, Homs ha dit que faran servir els arguments que ofereix el Consell de Garanties Estatutàries.

De tota manera, ha deixat clar que el Govern no esperarà a la decisió del TC per portar al Parlament una nova llei de consultes en què no s'hagi de demanar permís a l'Estat abans que se celebrin les eleccions estatals. "Des del moment que pensem que s'ha de fer aquesta llei és perquè no descartem la possibilitat d'organitzar alguna mena de consulta en el marc d'aquesta legislatura", ha dit Homs, que ha explicat que "hi ha tot un marge per córrer en el camp de les consultes no referèndum, on la Generalitat té competència exclusiva".

Tenint en compte que Solidaritat Catalana ja ha presentat una proposició de llei que va en aquesta línia, caldrà veure si des de CiU es negocia i es recolza aquesta proposta, o bé es rebutja i se'n tira endavant una de nova.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat