Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de d'octubre del 2010 | 16:39
Notícia · Política

Joan Carretero qüestiona la importància de les consultes sobre la independència

Barcelona · El líder de Reagrupament, Joan Carretero, ha posat en dubte la utilitat que tenen les consultes sobre la independència que s'estan celebrant a Catalunya. Durant una tertúlia al programa L'oracle de Catalunya Ràdio, Carretero ha explicat que "la majoria dels ciutadans, com és lògic, són gent racional i intel·ligent, i la primera pregunta que es fan és: si jo vaig a votar passarà alguna cosa?' No". El líder independentista ha afegit: "Som tan catalans i alhora, de vegades, tan estúpids que a la gent els hi diem que tant és votar que sí com que no. Si a tu et diuen que allò no serveix per res i, a més a més, és igual votar que sí o que no, doncs, per què hi he d'anar, no?".

Joan Carretero ha considerat que la utilitat d'aquestes no van més enllà de fer pedagogia sobre l'independentisme i que hi treballin voluntaris. Sobre la baixa participació de les últimes consultes, el líder de Reagrupament ho ha atribuit a "un cert cansament, ja que la il·lusió que hi havia al principi ara ja no hi és. Però això no ens ha de desanimar", ha conclòs. Carretero ha aclarit, en tot cas, que "nosaltres no proposem la via de fer el referèndum per ser independents, sinó que proposem la via que el Parlament proclami la independència".

El dirigent de RCat no ha volgut entrar a valorar si el procés judicial obert pel Barça a Joan Laporta com a expresident barcelonista pot beneficiar Reagrupament: "Els nostres adversaris són bàsicament la gent que encara proclama als quatre vents que tenim un encaix possible a Espanya, alguns que parlen de l'Espanya federal, que no s'ho creuen ni ells, els altres que parlen de fer un concert econòmic, que tampoc no s'ho creuen ni ells, o els altres que parlen de voler fer un referèndum als pròxims quatre anys, que no s'ho creuen ni ells".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat