Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de de juliol del 2010 | 16:44
Notícia · Política

El Constitucional manté la suspensió dels enderrocaments al barri del Cabanyal

València · ACN · El Tribunal Constitucional manté la suspensió del decret-llei aprovat pel govern valencià que autoritzava l'execució del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI) del barri del Cabanyal de València, després de les al·legacions de la Generalitat Valenciana per reprendre el projecte de prolongar l'avinguda Blasco Ibañez fins el mar passant pel barri. Aquest decret anul·lava l'ordre del Ministeri de Cultura que considerava els enderrocaments un espoli del patrimoni històric. El govern espanyol el va recórrer al TC, que en admetre'l a tràmit paralitzava d'immediat els enderrocaments. Ara, la decisió del Constitucional de no admetre les al·legacions fa que es mantingui la suspensió.

La Generalitat Valenciana al·legava que paralitzar el PEPRI suposava la paralització d'un projecte que tenia per objecte la regeneració del barri però el TC considera que amb aquest pla, el govern valencià i l'Ajuntament de València no tenen en compte la catalogació de patrimoni històric que té el barri del Cabanyal, segon el Ministeri de Cultura.

El TC també creu que el decret-llei del govern valencià que permetia reprendre el pla anul·lant l'ordre ministerial suposa una assumpció de competències patrimonials que correspon a l'Estat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat