Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de de juny del 2013 | 18:07
Notícia

El Constitucional manté Otegi a la presó fins que resolgui el recurs d'empara

L'error estratègic del qual l'Estat encara no s'ha adonat es manté, segons s'ha corroborat aquesta setmana. El TC ha confirmat que Arnaldo Otegi i Rafael Díez Usabiaga continuaran a la presó fins que no s'emeti una resolució sobre el recurs d'empara presentat al maig.

Barcelona · El Tribunal Constitucional (TC) ha emès aquesta setmana un comunicat en el qual ha decidit mantenir els presos polítics Arnaldo Otegi i Rafael Díez Usabiaga a la presó fins que es resolgui sobre el recurs d'empara que tots dos ja van presentar.

El 9 de maig d'aquest any el TC va admetre a tràmit el recurs dels dirigents contra la condemna de sis anys i mig de presó que va imposar el Suprem per intentar reconstruir Batasuna a través del grup Bateragune. En aquell moment, el TC va obrir una peça separada per estudiar si en suspenia l'estada a la presó mentre es resolia el recurs. En aquest sentit, va consultar el fiscal, que es va oposar a deixar-los en llibertat.

EL TC ha seguit, doncs, la decisió del fiscal i s'ha negat a deixar en llibertat Díez i Otegi, una decisió que contradiu les opinions de grans experts sobre el conflicte basc com Antoni Batista i de personalitat rellevants en els processos de pau com Gerry Adams, qui va qualificar d'"error" greu encarcelar Otegi, o com Brian Currin, qui va indicar que la condemna a Otegi és "escandalosa".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat