Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 18 de de juny del 2014 | 18:29
Notícia · Política

Joan Ignasi Elena abandona i aposta per Avancem

La fuga de militants i la caiguda de vots al PSC sembla que arriba per fi a l'escisió de les dues ànimes dins del PSC. El gran sisme en les darreres eleccions europees està encara en fase de moviment, fent caure tots i cadascun dels elements díscols i crítics del partit, i assentant alhora la secretaria general del partit en una visió del panorama polític català fortament lligada a la del PSOE.

Joan Ignasi Elena. Foto: ACN.

Joan Ignasi Elena ha deixat de ser crític dins del PSC aquesta setmana. Elena, líder del moviment crític Avancem, ha escenificat l'inici de l'escisió del PSC aquesta setmana en una fugida fulgurant del parlamentari que ha coincidit amb l'acord de Miquel Iceta de presentar-se per a liderar el partit en una línia pròpia però molt lligada al projecte que defensava anteriorment Pere Navarro, venut en la seva totalitat a la línia ideològica del PSOE de Madrid.

Segons ha informat obertament Elena en la roda de premsa, els motius que l'han portat a deixar el grup parlamentari del PSC són les discrepàncies del seu posicionament amb el de la cúpula que es dibuixa com a successora de la direcció de Navarro. "Imagino un PSC al bell mig de la centralitat, inequívocament a favor del dret a decidir i amb un discurs nítidament d'esquerres" ha dit Elena, qui ha lamentat que la majoria del partit no vol canviar aquest posicionament. Elena alhora ha informat que pretén presentar-se a les eleccions municipals amb Avancem.

Elena posa, així, punt i final a les seves disputes amb la direcció del partit dels socialistes de Catalunya i alhora obre el camí a altres figures crítiques amb el PSC que previsiblement hauràn de prendre la decisió de continuar dins del projecte socialista o escindir-se'n. Pel moment, Marina Geli i Núria Ventura han avançat que esperaran a la fi de la recollida d'avals de la primera secretaria per a saber quina ha de ser la seva postura amb la direcció.

La divisió dels dos fronts interns del partit, els històrics i catalanistes i els lligats a Madrid, està traient el cap. La qüestió obre moltes incerteses a can PSC, partit que haurà de gestionar aquesta llarga i profunda crisi amb la vista posada a les properes eleccions municipals del 2015.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat