Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de de juliol del 2011 | 17:12
Notícia · Política

"Voler grup propi no implica ser més catalanista"

El candidat a la secretaria general del PSC i exalcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, se suma a les veus que insten el partit dels socialistes de Catalunya a tenir veu pròpia al Congrés. Elena, però, alerta que el grup propi a Madrid no ha de suposar, en cap cas, ser més catalanista.

Joan Ignasi Elena

Barcelona · Joan Ignasi Elena parla en una entrevista al setmanari El Temps del congrés del PSC que se celebrarà a la tardor. Elena, membre del corrent obiolista Nou Cicle, defensa que el PSC tingui un grup propi a Madrid, però subratlla que "la necessitat més important és que el discurs del PSC es visualitzi a Espanya, que la nostra feina es pugui expressar amb més claredat als ulls dels ciutadans: que allò que fem, que és molt i molt rigorós, sigui conegut pel conjunt de la ciutadania".

També creu que és necessari que existeixi el grup propi perquè "el context i la situació dels últims anys ens han portat a un punt que el grup ha acabat esdevenint un tema central que s'ha de resoldre". En aquest sentit, insisteix molt en el fet que "no és més catalanista o menys catalanista estar a favor o en contra del grup propi, però no considero que sigui un plus de catalanisme". És, segons Elena, "una discussió de com articular millor la nostra feina a Madrid i el nostre projecte federal als ulls dels ciutadans".

L'exalcalde de Vilanova i la Geltrú creu que aquest ha de ser "el congrés de la il·lusió, no de la resignació", un congrés "d'un nou inici del socialisme a Catalunya; d'un nou projecte i una nova esperança: el Congrés d'un nou horitzó per al projecte polític del PSC, perquè el país el reclama". Elena creu que ell podria aportar al capdavant del PSC el que necessita el projecte, és a dir, "la renovació, un discurs més vinculat als valors ideològics del nostre projecte i unitat i, sobretot, un nou inici per a un projecte que té molt recorregut per davant". Elena afirma que el PSC ha de fer "un canvi de xip col·lectiu", ja que "hem estat massa dedicats a explicar l'acció de Govern i no les causes, allò que explicava la gestió, que són els nostres principis". També creu que la societat "ens reclama una renovació de les persones, de les estructures, i això s'ha de fer".

Finalment, recorda que amb el Govern de Rodríguez Zapatero "hem aconseguit un sistema de finançament, que és el millor de la història; un augment del nostre govern com a conseqüència de l'Estatut [...] i en l'àmbit de les relacions entre el govern de l'estat i la Generalitat, moltes coses, moltes".Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat