Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 12 de de febrer del 2010 | 15:47
Notícia · Societat civil

El coordinador de Lokarri augura un pronunciament imminent de l'esquerra abertzale

Barcelona · Paul Rios, coordinador de la xarxa ciutadana per la pau a Euskal Herria Lokarri, ha augurat que l'esquerra abertzale podria fer una "declaració important" aquest dissabte, possiblement, la presentació de les conclusions del debat intern sobre el seu futur. Un debat que porta mesos produint-se en base a un document -que va generar les detencions d'Otegi i altres dirigents abertzales- que feia una clara aposta per la via política com a solució al conflicte basc.

Rios assegura que no té cap certesa sobre el fet, però explica que hi ha una sèrie d'indicis que condueixen a aquesta possibilitat. Al seu bloc, el coordinador de Lokarri recorda que Jone Goirizelaia, advocada i un dels caps visibles de l'esquerra abertzale, va afirmar que el text de conclusions es faria públic previsiblement a mitjans de febrer i que "no deixarà indiferent a ningú". A més, Rios afirma que aquest dissabte hi ha dues notícies clau: en primer lloc, farà quatre mesos que es van produir les detencions d'Otegi i altres dirigents. I en segon lloc, Brian Currin, mediador dels conflictes de Sud-àfrica i d'Irlanda del Nord, que ha alabat el document de l'esquerra abertzale i pretén reunir-se amb Otegi, farà una conferència a Madrid. "U més u fan dos.

Pot ser que no sigui així, però bé, de tan en tan cal jugar-se-la", conclou.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat