Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 18 de d'octubre del 2010 | 15:10
Notícia · Societat civil

El sí a la independència s'imposa amb el 90% de vots en una onada en què punxa la participació

Barcelona · 10.632 persones de les 209.500 que estaven cridades a les urnes han participat en la cinquena onada de consultes sobre la independència celebrades aquest diumenge a les ciutats de Tarragona, Rubí, Vilallonga del Camp, Olesa de Bonesvalls, La Bisbal del Penedès i Gósol. D'aquestes, el 90% ha votat sí a la independència, tot i que la participació mitjana ha punxat i ha estat del 5'29% A les dues ciutats amb major població on s'ha celebrat la iniciativa, Tarragona i Rubí, la participació ha estat del 5% i del 8'5% respectivament.

El baix percentatge, doncs, és un toc d'atenció per a la consulta que se celebrarà a Barcelona el 10 d'abril, en què cal sumar tots els mitjans per tal que la participació i la consulta esdevingui exitosa. L'actual context polític, amb les eleccions a tocar i un cert relaxament social després de quatre grans onades, han estat algunes de les causes que han portat a aquest resultat. Precisament, per la importància històrica que tenen i han tingut les consultes, cal anar amb molt de compte a l'hora d'encarar-les.

Pel que fa a la resta de poblacions, Gósol ha assolit un 37,83% de participació; Olesa de Bonesvalls, un 9,84%; Rubí, un 8,5%; Vilallonga del Camp, un 16, 35%; i la Bisbal del Penedès, un 13%.

591.591 persones han votat a les consultes
La Coordinadora de la Consulta per a la Independència de Catalunya ha agraït la feina dels voluntaris i la bona disposició de les persones que han col·laborat en la consulta, i ha recordat que fins a dia d'avui han votat un total de 591.591 persones a les cinc onades de consultes sobre la independència, un 19,4% del padró.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat