Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 12 de d'abril del 2011 | 17:08
Notícia · Societat civil

Del Moviment per la Independència cap a l'Estat propi

Neix la Conferència Nacional per l'Estat Propi, un moviment independentista format per la societat civil que té l'objectiu de constituir-se com a Assemblea Nacional Catalana el proper 30 d'abril.

ACN · Aquest dimarts s'ha presentat en públic la Conferència Nacional per a l'Estat Propi, un moviment que, tot i sorgir de la societat civil, compta entre els seus membres amb membres de la classe política com l'expresident del Parlament Ernest Benach i l'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació Joan Manuel Tresserras. La Conferència Nacional per l'Estat Propi ha fet una crida a la ciutadania a participar en el procés, i s'ha presentat com a l'eina per posar les bases d'un "Estat català modern, solidari, just i participatiu, amb suport internacional i que mantingui el compromís sincer de solidaritat amb la resta de pobles i nacions".

El Moviment per la Independència (MxI) ha fet una crida perquè la ciutadania se senti "protagonista" de la Conferència Nacional per l'Estat Propi que se celebrarà el proper 30 d'abril a l'Auditori del Palau de Congressos de Barcelona.

Segons el manifest que han llegit els membres del MxI, "tenim la ferma convicció que a partir de la voluntat del poble català unit s'assoliran cotes més altes de llibertat i de prosperitat per a la nostra nació".

La "crida" a la Conferència Nacional per l'Estat Propi ha destacat que, després de les mobilitzacions promogudes per la Plataforma pel Dret de Decidir, les consultes sobre la independència iniciades a Arenys de Munt, i després de la manifestació del 10 de juliol passat, "l'Estat propi és l'única manera de posar fi a la sagnia financera que pateix Catalunya".

El MxI s'ha presentat com "el resultat d'un esforç gradual i pacient d'articulació d'iniciatives i de clarificació d'idees que ha anat avançant al costat del procés que es va engegar a Arenys de Munt".

Els membres d'aquest moviment independentista nou han informat que el març del 2010 es va aprovar una llista de les 200 persones a qui es convidà "a participar en la segona fase del debat prevista en el full de ruta", ciutadans que pertanyien a les entitats i organitzacions cíviques "que havien estat treballant activament en el camp del sobiranisme i l'independentisme".

El MxI s'ha presentat com un moviment "democràtic de caràcter cívic, unitari i transversal", que no és "ni serà" cap organització constituïda, ja que el Moviment "som tots els qui treballem per la independència arreu de la nació".

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) té com a objectiu "aconseguir una majoria social favorable a la independència" i deixarà d'existir "quan s'aconsegueixi l'Estat català". A més, els membres del MxI i l'ANC han assegurat que no entraran en la "lluita electoral", i que l'organització es basarà en "assemblees territorials i sectorials".

Del signants de la "crida" a la Conferència Nacional per l'Estat Propi destaquen -a banda de Benach i Tresserras-, els eurodiputats d'ERC Bernat Joan i Oriol Junqueras; el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà; la portaveu de la Coordinadora de les Consultes per la Independència, Anna Arqué (Democràcia Catalana); el secretari general i portaveu de SI, Uriel Bertran, i el president de SI, Toni Strubell.

A més, també signen la periodista i escriptora Patrícia Gabancho, l'actor Joel Joan, el periodista Francesc Canosa, l'escriptora Maria Mercè Roca, l'historiador Jaume Sobrequés, i el regidor de les CUP i impulsor del primer referèndum sobre la independència, a Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, entre d'altres.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat