Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de desembre del 2011 | 18:19
Notícia · Societat civil

Endavant denuncia la repressió contra els quatre independentistes imputats pels aldarulls de la passada Diada de Mallorca

L'organització remarca que els detinguts no van cometre cap dels actes que se'ls imputen i acusa a la policia de passivitat davant les agressions feixistes.

Tribuna Mallorca · El passat mes de gener 4 militants de l'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM), dos d'ells membres d'Endavant (OSAN), varen ser detinguts per la policia espanyola, acusats injustament, segons l'organització, de causar els incidents de la manifestació de la Diada de Mallorca de l'any 2010. Durant aquest any el procés judicial ha anat avançant i, a hores d'ara, el fiscal demana tres anys de presó per a un dels joves, i dos per als tres restants, a més de multes que pugen a 13.000 euros.

Endavant (OSAN) ha remarcat en un comunicat que una vegada més que aquests militants no han comès cap dels actes que se'ls imputen. Com ja va dir l'organització quan foren detinguts, responsabilitza dels fets succeïts al final de la manifestació a la policia espanyola. Segons Endavant, fou ella la que no impedí les agressions feixistes i la que entrà al bloc de l'Esquerra Independentista agredint als manifestants, sense cap motiu ni provocació. El col·lectiu denuncia que, a hores d'ara, no s'ha iniciat cap procés contra els feixistes provocadors que iniciaren els incidents, la qual cosa mostraria, de bell nou, la complicitat entre l'extrema dreta i la policia espanyola, així com la persecució i criminalització que pateixen l'independentisme i els moviments populars a Mallorca.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat