Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de d'abril del 2011 | 18:34
Notícia · Societat civil

Lleialtat amb el pacte fiscal a canvi de suport al referèndum d'autodeterminació

Aquest és el tracte que han presentat els promotors de la ILP per convocar un referèndum oficial d'autodeterminació: tenir una actitud "lleial" durant les negociacions del pacte fiscal a canvi del suport de CiU a la Iniciativa.

Els promotors de les consultes sobre la independència que s'han celebrat a 554 municipis han presentat una nova ILP perquè la cambra convoqui un referèndum d'autodeterminació oficial. El grup, format per entitats socials i una bona part dels membres de Barcelona Decideix, argumenta que al març passat el Parlament va declarar una resolució que considerava el dret a l'autodeterminació com un dret "irrenunciable" del poble de Catalunya i creu que la nova nova iniciativa pot prosperar després del suport d'un sector ampli de CiU a les consultes sobre la independència.

Els impulsors consideren que el procés de les consultes no haurà finalitzat fins que no s'hagi convocat oficialment un referèndum des del Parlament i ara volen tornar a traslladar el debat a la cambra. La nova iniciativa va entrar al registre del Parlament la setmana passada, i si fos admesa i aprovada pel Parlament, el Govern podria escollir la data del referèndum en aquesta legislatura.

Conscients que, encara que fos admesa, des de Convergència s'argumentaria que aquesta legislatura és la del pacte fiscal i per tant es tombaria la ILP, els impulsors de la iniciativa han proposat al Govern tenir una actitud "lleial i patriòtica" i no posar "pals a les rodes" en la negociació del pacte fiscal a canvi que CiU hi doni suport i postuli l'esmentat referèndum com "punt final" del full de ruta cap a la sobirania. La intenció és proposar al Govern un horitzó "més enllà" del pacte fiscal perquè consideren que la negociació fracassarà i l'Estat mai acceptarà una demanda d'aquest caire. Per això han assenyalat el final de la legislatura, el 2014, com a data simbòlica perquè tingui lloc la consulta.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat