Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de febrer del 2015 | 18:24
Opinió
Miquel Sellarès
Periodista

La bona feina d'Exteriors

Passats molts anuncis provinents del govern en que es deia que es començaven a construir les estructures d'Estat, la realitat era sempre la mateixa: presentar molts papers, molta documentació... i poc més.

Tot i això, una estructura d'Estat imprescindible, la secretaria d'Afers Exteriors, està fent una molt bona feina. L'equip, encapçalat per Roger Albinyana i format per persones eficients com Albert Royo, Martí Estruch, Jaume Clotet i Amadeu Altafaj --alguns d'ells amb una bona trajectòria i experiència en el tripartit-- representen l'estructura d'Estat possiblement més potent fins ara endegada.

Aquests membres d'Exteriors són, primordialment, persones desacomplexades, serioses, amb sentit d'Estat i que creuen en el projecte de transició nacional i la sobirania de Catalunya. Un exemple, doncs, de com s'han de construir els equips de les diferents estructures d'Estat que s'han de posar en marxa o planificar definitivament abans del 27S.

Que Exteriors sigui la punta de llança és molt important. Perquè francament, crec que la batalla política amb Espanya i la possibilitat d'una negociació per la secessió és molt difícil --per no dir impossible. I la batalla democràtica i pacífica s'haurà de donar a nivell internacional tractant amb seriositat amb les nacions europees i les potències mundials i també amb les seus de les grans institucions com la UE i les NNUU.
Exteriors ha d'ésser l'exemple de com s'han d'anar creant les diferents estructures d'Estat"
No sols el govern de CiU --que diu Mas que és el "millor de la història"...-- caldrà que sigui conscient d'això, sinó també totes les forces polítiques sobiranistes, que cal que amb la batalla exterior tanquin files al costat d'aquest equip d'exteriors, potser reforçat amb més persones que li aportin pluralitat (perquè d'això en dependrà possiblement la possibilitat d'aconseguir l'objectiu de la nostra sobirania nacional).

De la mateixa manera com s'ha produït en el Parlament aquest matí un tancament de files de totes les forces d'origen democràtic en la defensa de la nostra llengua, caldria que l'experiència es repetís a Exteriors. I també caldria allunyar de Presidència l'actual equip d'Exteriors creant un nou Departament d'Exteriors per a donar-li més identitat. 

Exteriors ha d'ésser l'exemple de com s'han d'anar creant les diferents estructures d'Estat. Esperem que vagin en aquest camí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat