Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de de juny del 2014 | 19:12
Opinió · Política
Miquel Sellarès
Periodista

CiU: cap al 9-N

CiU, juntament amb el PNB, ha esvaït tots els dubtes que existien entre la majoria social sobiranista amb la seva abstenció en el procés monàrquic. Una majoria que ja estava segura amb el President Artur Mas però que desconfiava de CiU i --sobretot-- del líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida.

Mas i Duran, després d'una llarga i ferma negociació i reflexió, han fet un pas històric en el qual els ha acompanyat el líder històric de la federació, Jordi Pujol.

Així, Mas, Duran i Pujol han posat la proa cap al 9-N i cap al procés per la plena sobirania nacional, tots tres ben acompanyats per la majoria dels dirigents històrics i sobretot pels fills de la JNC i la Unió de Joves, dos agrupacions que, avui dia, són la punta de llança de la CiU del futur.

Sols faré esment de dos noms d'entre tota la munió que acompanya Mas, Duran i Pujol: Josep Rull i Antoni Castellà. Tots dos necessiten caminar junts amb la seva generació que, ara sí, és la de la independència.
Em sento orgullós dels militants de CiU: potser posen en perill els seus partits però posen el país per davant dels interessos"
Fa poques setmanes vaig presentar les meves memòries Construint un Estat nou, escrites per un altre valor jove del futur, Marina Llansana. En aquestes memòries jo hi explico la fundació de CDC, la seva història i els seus clarobscurs que, francament, m'han fet patir molt. Però avui, en aquest 2014, si tots aquests auguris són confirmats, donaré per ben invertits tots els meus esforços.

Em sento orgullós de tots i cadascun dels militants de CiU actuals que potser posen en perill els seus partits, però que fan allò que sempre havíem estimulat: posar el país per davant dels interessos partidistes.
Tot resultarà ser un gran homenatge als qui varen posar les bases perquè avui estigui a l'abast la plena sobirania nacional"
M'agradaria que ho poguéssin veure aquells militants de CiU com Jaume Casajoana, Maria Rúbies o Ferran Camps (d'UDC). Tots ells van fer posible CiU.

La federació ha superat definitivament --o així ho espero-- la seva dependència dels poderosos i els lobbies, i s'ha colocat al costat del poble.

Avui, Josep Rull i Antoni Castellà, així com Oriol Junqueras i Marta Rovira, ens han de portar a una Ítaca real i possible, i tot plegat resultarà ser un gran homenatge a tots els homes i dones que, amb humilitat i discreció, varen posar les bases perquè avui estigui a l'abast la nostra plena sobirania nacional.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat