Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 3 de de juliol del 2015 | 07:51
Opinió · Unió europea
Mireia Canals i Botines
Secretària General de l’Euroregió Pirineus- Mediterrània

Cooperació territorial a la Mediterrània

Quan parlem de cooperació territorial volem que la Mediterrània sigui considerada precisament un espai de cooperació, de pau, de voluntat de "co-construcció" i de "co-imaginació" pels països del sud d'Europa.

Això passa per una voluntat política de "co-generar" una política comuna, un diàleg mediterrani per tal de percebre l'àrea com un espai d'oportunitats i un potencial de creixement. És la nostra responsabilitat, com a interactors mediterranis, donar resposta i esperança als països immersos en conflictes bèl·lics, i que esdevenen en fluxos migratoris molt importants. Un fluxos, als quals des de la UE encara no hem après com donar-hi resposta.

Així que, tenim feina. Hem de trobar la manera de debatre què i com es fan les accions mitjançant  una governança multinivell en l'àmbit mediterrani. Tenim estructures i voluntat política. Ara ens calen iniciatives polítiques multinivell. A propòsit d'això, dimecres passat es va presentar oficialment la nova programació de cooperació territorial europea d'àmbit mediterrani: l'Interreg V-B Mediterranean Cooperation Program (MED) 2014-2020. Un programa que enllaça 10 països membres i 3 països candidats potencials UE (Albania, Bòsnia-Herzegobina i Montenegro) per acomplir el propòsit de la nova programació: aconseguir més cohesió econòmica, social i territorial.

La cooperació no és una tasca, és una missió que requereix temps, solidaritat i experimentació amb idees i intercanvis. Uneix persones, àrees i espais . I en això Catalunya pot seguir sent activa, com ho ha estat fins ara.Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Mireia Canals i Botines
Mireia Canals i Botines
Secretària General de l’Euroregió Pirineus- Mediterrània
Opinió · Política
Interferir en els afers interns dels Estats
Opinió ·
"No tenim cap punt en comú amb la senyora Le Pen"
Opinió ·
'Grexit'?
Opinió ·
A propòsit dels Drets Humans, un edifici en blau
Opinió · Política
'Let Catalans Vote', llibertat d'expressió
Opinió · Política
La idea circulant en molts racons de la UE a propòsit del 9-N
Opinió · Política
Colonitzar l'imaginari
Indica publicitat