Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de de novembre del 2014 | 18:24
Opinió · Política
Mireia Canals i Botines
Secretària General de l’Euroregió Pirineus- Mediterrània

'Let Catalans Vote', llibertat d'expressió

Aconseguir que el catalans puguin votar el dia 9 de novembre de manera pacífica i majoritària és clau a nivell internacional. És el nostre argument de base, i global, total.

Suports internacionals pel dret a decidir en tenim, i un pensament de curiositat per veure si realment les coses poden canviar en una societat determinada en aquest --ara-- món globalitzat, davant de diferents maneres de lluitar, davant de noves maneres de manifestar el fet democràtic.

Fa uns dies 10 personalitats de relleu internacional van demanar la llibertat d'expressió del poble català. De fet, específicament demanaven el dret democràtic a votar sobre el futur polític de Catalunya i que es negociï de bona fe en base al resultat.
Estan abusant del poder, amb una única finalitat: que la gent finalment no pugui tenir llibertat d'expressió"
Entre ells hi havia noms destacats com ara l'arquebisbe i premi Nobel de la Pau, Desmond Tutu; l'escultor i premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel; el directors de cinema, Ken Loach; els sociòlegs de la Universitat de Columbia i de la Universitat de Nova York, i Saskia Sassen i Richard Sennett; el crític literiari i professor de la Universitat de Yale, Harold Bloom; l'escriptor Antonio Lobo Antunes; el fundador d'Art for Amnesty International, Bill Shipsey; l'historiador i hipanista de la London School of Economics, Paul Preston; i l'antic ambaixador dels Estats Units, Ambler Moss.

El fet és que es vol prohibir la llibertat d'expressió, ens volen prohibir una cosa que no estem fent perquè el decret de la consulta no s'aplica. I les diferències són substancials. Primer, perquè no hi ha res escrit, abans hi havia un decret i ara no hi és. Segon, abans hi havia funcionaris i ara hi ha voluntaris. I tercer, abans hi havia cens i ara no n'hi ha. Com es pot dir, doncs, que és el mateix?

No estem desobeint perquè hauríem d'estar aplicant el decret i no ho estem fent. Prova d'això és la situació que vam tenir d'esquerda dels partits a favor del dret a decidir. Així doncs, s'utilitza abusivament el dret fent veure que s'utilitza el decret. En definitiva, estan abusant del poder, amb una única finalitat: que la gent finalment no pugui tenir llibertat d'expressió.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Mireia Canals i Botines
Mireia Canals i Botines
Secretària General de l’Euroregió Pirineus- Mediterrània
Opinió · Unió europea
Cooperació territorial a la Mediterrània
Opinió · Política
Interferir en els afers interns dels Estats
Opinió ·
"No tenim cap punt en comú amb la senyora Le Pen"
Opinió ·
'Grexit'?
Opinió ·
A propòsit dels Drets Humans, un edifici en blau
Opinió · Política
La idea circulant en molts racons de la UE a propòsit del 9-N
Opinió · Política
Colonitzar l'imaginari
Indica publicitat