Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de maig del 2015 | 18:05
Recull de premsa

Alzamora: "Bauzá ha treballat activament per desfer l'espai comunicatiu català"

"Que es trobi les conseqüències d'aquest comportament a les urnes seria no tan sols raonable, sinó també recomanable. Ell ha volgut muntar una guerra que ningú no volia, però ara que està declarada, la guerra continua".

L'escriptor Sebastià Alzamora ha dit a un article que després que el PP "es carregués el seu propi president, va arribar a les Balears una alternança curiosa entre el socialista Francesc Antich i el delinqüent Jaume Matas", una aliança que segons Alzamora "va mantenir un consens acceptable pel que feia a la llengua catalana, fins i tot reforçat pel que es va conèixer com a decret de mínims".

Sobre la llengua pròpia a les Illes Balears, Sebastià Alzamora ha recordat a un article que gràcies a la feina d'entitats com l'Obra Cultural Balear es va aconseguir "instal·lar a dalt de tot de la serra de Tramuntana, a Alfàbia, un repetidor de senyals televisius per poder sintonitzar a les Balears canals com TV3, Canal 33, Canal 9 o Punt Nou, i també per posar en solfa un seguit d'altres canals locals que emetien en llengua catalana".

"Tot això no va estar exempt de problemes --ha dit--, fins i tot hi va haver un atac violent de l'extrema dreta que va consistir en un incendi del repetidor, però la bona voluntat de la societat va fer possible la continuïtat de Voltor, que és el nom de la societat que va efectuar la connexió mediàtica entre les Balears, Catalunya i el País Valencià".

Per això Alzamora ha dit que els presidents que ha tingut el Govern Balear "amb més o menys intenció, han treballat a favor de l'espai comunicatiu català" ("se'ls podran recriminar altres coses, però aquesta no") amb una "excepció, és clar: l'actual president, José Ramón Bauzá, que ha treballat activament per desfer la feina dels seus antecessors, en una combinació de curtesa de mires i perversitat política que no s'havia vist".

"Que es trobi les conseqüències d'aquest comportament a les urnes seria no tan sols raonable, sinó també recomanable. Ell ha volgut muntar una guerra que ningú no volia, però ara que està declarada, la guerra continua" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat