Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 26 de de setembre del 2014 | 18:07
Recull de premsa

Casals: "Què hem après observant Escòcia 'in situ'? En primeríssim lloc, el bon joc democràtic"

"Som molts els qui avui ens sentim més decidits que mai a seguir el camí en el qual hem avançat tan i tan bé. Avui som encara més conscients que "Ara és l'hora" de posar el nostre color al mapa d'Europa."

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha dit a un article que observant Escòcia in situ hem "après en primeríssim lloc, el bon joc democràtic". "Admirem la manera com l'expressió del sí i del no, alternatives mútuament reconegudes, despertaven l'interès i el respecte polítics i ciutadans que les defensaven lliurement, basant-se en la legitimitat mútua" ha explicat.

A l'article Viure en democràcia Casals hi ha dit que els partidaris de la independència "comprenen les raons dels qui han preferit seguir dins del Regne Unit i cap unionista, per més radical que fos, no ha posat mai en dubte l'existència de la nació escocesa" i ha recordat que "el discurs del primer ministre britànic David Cameron després de la victòria del no va ser exemplar" perquè "va assumir el risc de perdre el referèndum perquè és demòcrata i va alegrar-se perquè les quatre nacions de la família britànica (Escòcia, Gal·les, Anglaterra, Irlanda del Nord) seguiran unides. Res a veure amb les autoritats espanyoles".

"Som molts els qui avui ens sentim més decidits --ha sentenciat-- que mai a seguir el camí en el qual hem avançat tant i tan bé; volem fer el camí que ens porta a viure plenament la nostra catalanitat. Un sentiment que és molt divers, perquè som diversos en origen, en llengua familiar, en ideologia política, en condició social... però coincidim en l'aspiració de fer un país nou i millor". "Avui som encara més conscients que "Ara és l'hora" de posar el nostre color al mapa d'Europa" ha conclòs Casals.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat