Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 30 de de setembre del 2013 | 19:21
Recull de premsa

Gifreu: "Els ideòlegs de la FAES estan encomanant als seus braços executors una nova ofensiva de substitució del català"

"El govern de Bauzá pot tenir majories per imposar la seva idea d'Espanya, que ha fracassat, però no té raons ni armes per aturar la gran marxa democràtica del poble català per refer-se de les dictadures espanyoles".

El professor de comunicació de la UPF, Josep Gifreu, ha denunciat a un article a El Punt AVUI que la política "lingüicida" d'aquest nou PP de les Illes "–els anteriors governs del PP havien consensuat les grans decisions sobre la llengua– només troba justificació en l'estratègia general, ideològica i política del PP contra el procés de normalització del català en els territoris històrics".

A l'article La campanya dels mestres Gifreu hi ha dit que "els estrategs i ideòlegs del partit hegemònic a Espanya, aglutinats entorn de la subvencionada FAES, estan encomanant als seus braços executors –els governs de les Illes, del País Valencià i d'Aragó– una nova ofensiva coordinada de substitució del català", una realitat que "comença per la base: l'escola".

"També ho intenten reiteradament ─ha continuat─ a Catalunya, amb mil subterfugis legalistes, bé que sense garanties d'èxit fins ara. Però, alerta: l'últim estratagema per atacar la línia de flotació de l'ensenyament en català, se l'acaben d'inventar PP i UPD introduint una esmena a la llei Wert".

Gifreu ha conclòs que el govern de Bauzá, "com els del PP a Madrid, a València o a Saragossa", pot tenir majories per imposar la seva idea d'Espanya "una idea que ha fracassat", però "no té raons ni armes per aturar la gran marxa democràtica del poble català per refer-se de les dictadures espanyoles". "Com deia una pancarta dels vaguistes: "El mestre en vaga també educa". En efecte, la campanya per la dignitat comença a l'escola" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat