Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 9 de de febrer del 2015 | 17:20
Recull de premsa

Gifreu: "La frustració, la humiliació o la impotència davant la "cacicada" de Fabra han actuat de catalitzadors"

"Com hauria de ser la nova RTVV? Aquest és un dels debats en curs més interessants del clima preelectoral valencià. [...] Experts, professionals i acadèmics han aprofitat l'experiència [...] i s'han dedicat a oferir línies d'actuació".

El professor de la UPF, Josep Gifreu, ha recordat a un article que la nova RTVV i el seu retorn "és un dels debats en curs més interessants del clima preelectoral valencià". "La frustració, la humiliació, la ràbia o la impotència davant la "cacicada" del president Fabra, han actuat de catalitzadors de propostes ambicioses i alhora realistes sobre com dissenyar i implementar un nou projecte" ha informat.

A l'article RTVV, nou projecte Gifreu hi ha dit que els experts, professionals i acadèmics "han aprofitat l'experiència del desert durant aquest llarg any sense RTVV i s'han dedicat a oferir a ciutadans i polítics línies d'actuació" i que, per tant, s'han publicat articles, blogs i llibres sobre el tema: "Ara bé, el senyal més evident que la fruita és ben madura ha estat la creació de la Mesa Sectorial de l'Audiovisual Valencià (Mesav), que reuneix representants d'una dotzena d'entitats i institucions del sector".

Segons Gifreu, la mesa va publicar a finals d'octubre un informe "modèlic", titulat Cap a un nou espai audiovisual, que aborda quatre blocs d'un "ambiciós pla d'acció: les polítiques de recuperació del sector, la creació d'un consell de l'audiovisual valencià, la proposta d'un nou model organitzatiu de la nova RTVV i l'anàlisi del seu equipament tecnològic".Sobre aquest projecte, Guifreu ha sentenciat que resulta "il·lustratiu el [seu] realisme" quan es refereix a la necessitat de preservar el "cor tecnològic" de l'anterior RTVV "(la xarxa de repetidors, el centre de producció de programes, l'arxiu, alguns platós, el control central tècnic o la unitat mòbil 3) a fi de poder reprendre les emissions en un període relativament breu".

"Tots els partits i entitats interessades tenen a disposició aquest magnífic pla d'acció per recuperar el que havia estat el més important mitjà de comunicació del País Valencià, i desplegar-lo amb plenes garanties d'un servei públic, en valencià, plural i de qualitat" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat