Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 17 de d'abril del 2015 | 18:04
Recull de premsa

Miró: "L'Estat actua segons una lògica de guerra perquè veu en perill la seva supervivència"

"La batalla decisiva passa perquè l'independentisme perdi part del seu atractiu i prestigi social, encara que sigui amb un disbarat com el d'associar-lo a la idea d'un califat".

El periodista David Miró ha recordat a un brillant article que fins ara un dels vectors de la guerra ideològica del PP contra el sobiranisme "era la comparació amb el totalitarisme, i especialment amb el nazisme", i ha indicat que el referent jihadista/musulmà, per la seva banda, "combina dos elements molt presents a la realitat diària: d'una banda la violència extrema que practica l'Estat Islàmic –recordeu quan tot era ETA?– i que té una àmplia difusió als mitjans de comunicació, sobretot a la televisió, i de l'altra, i més important encara, la presència d'importants quantitats de població d'origen magribí, que presenta dificultats d'integració evidents i que poden causar rebuig social".

A l'article Alfonso Ussía i el califat català Miró s'hi ha qüestionat: "Q
uin efecte té la vinculació del sobiranisme amb el jihadisme o, de forma molt més subtil, amb l'islam?" Miró ha recordat que una de les coses que resulta "més preocupant per a l'unionisme és que l'independentisme no només té un suport molt important entre la població pròxim al 50%, sinó que aquest 50% inclou els sectors socials més capdavanters", per la qual cosa el periodista ha sentenciat que la vinculació amb el jihadisme busca "curtcircuitar aquesta capacitat d'atracció".

"No busca tant fer baixar l'independentisme --ha continuat explicant-- com impedir-ne el creixement entre un tipus de població sensible a un missatge molt senzill: donar suport a la causa independentista és alinear-se amb els 'moros' i posar en perill la seguretat dels nostres fills". Finalment Miró ha conclòs que l'"Estat actua segons una lògica de guerra perquè veu en perill la seva pròpia supervivència. I la batalla decisiva passa perquè l'independentisme perdi part del seu atractiu i prestigi social, encara que sigui amb un disbarat com el d'associar-lo a la idea d'un califat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat