Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de març del 2011 | 19:08
Recull de premsa

Patrícia Gabancho: "La República cola millor que no pas les quatre barres, en la sensibilitat de segons qui"

Patricia Gabancho

Barcelona · La periodista i escriptora Patrícia Gabancho s'ha qüestionat a un article a l'Ara si la memòria de la catalanitat i del catalanisme molesta algú arrel de la polèmica per la restitució del monument de Puig i Cadafalch: "Moltesta la memòria de la catalanitat? Del catalanisme? Orwell va deixar escrit que qui controla el present, controla el passat; i qui controla el passat, controla el futur".

L'autora de l'article Conflicte de memòria ha dit que el monument de les Quatre Columnes ha estat restituït gràcies a una iniciativa ciutadana, "per això existeix la societat civil, per marcar fites", i ha expressat que, "tanmateix, a la Casa Gran les columnes li feien un xic de nosa i no sabia què fer per treure-les, literalment, del mig", mentre que l'Ajuntament "les volia posadetes de costat".

"El tema, però -ha continuat Gabancho- s'està avaluant des de la distància glacial del progressisme del disseny. Les columnes, diuen, pertanyen a una altra època: ara ja no es fan coses així. Però, és que tot Montjuïc. [...] Ara [...] llegia que veus similars advoquen per recuperar el monument a la República [...] tal com era. Resulta que són d'èpoques semblants! Clar, la República cola millor que no pas les quatre barres, en la sensibilitat de segons qui".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat