Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 26 de d'octubre del 2009 | 14:55
Recull de premsa · Societat civil

Pere Martí: "Hi ha persones que s'aprofiten del país però n'hi ha moltes més que el serveixen de forma generosa i altruista, com Esquirol"

Barcelona · El 22 d'octubre passat va ser, segons Pere Martí, "un dia d'emocions fortes a la família nacionalista". Per una banda, al migdia, es va celebrar el dinar d'homenatge a Miquel Esquirol, amb motiu del seu vuitantè aniversari. El periodista recorda, en un article a l'Avui, que "el fundador de CDC i activista cívic incansable" va ser presentat per Jordi Pujol com "una persona que fa el que calgui pel país a canvi de res".

En un moment en què Catalunya viu empantanegada pel cas Millet, "l'acte va ser catàrquic perquè és cert que hi ha persones que s'aprofiten del país però n'hi ha més, moltes més, que el serveixen de forma generosa i altruista, com Esquirol". Martí subratlla que "ho fan discretament, moltes vegades lluny dels focus mediàtics o dels reconeixements públics".

Albert Manent ho va explicar millor: "La teva modèstia no vol medalles". Segons Pere Martí, l'acte, organitzat per Miquel Sellarès, "va comptar amb una gran transversalitat generacional i política, des del conseller Tresserras fins a membres de la vella guàrdia convergent, com Josep Maria Cullell, ara rehabilitat per Artur Mas, passant per referents del sobiranisme com Salvador Cardús, i tota la cúpula d'Unió, representada per Sànchez Llibre, Casas i Castellà. Es va excusar Duran i Lleida, que és qui més ha ajudat Esquirol en els moments difícils, però l'agenda del Congrés no li va permetre arribar a temps".

D'altra banda, al vespre van canviar els protagonistes però no l'emotivitat. Hi havia l'acte d'entrega del premi d'assaig de la Fundació Trias Fargas, que "és a l'ull de l'huracà". Hi havia "ambient de batalla, apel·lacions als temps de Banca Catalana i ganes de plantar cara expressades pel seu director, Agustí Colomines, que va advertir: No demanarem perdó per ser catalanistes". Martí afirma que "Mas va fer evidents gestos de complicitat cap a Colomines per deixar clar que no el pensa cessar" i subratlla que "hi havia tota la direcció actual de CDC, no va faltar ningú, excepte Jordi Pujol. Tampoc es va deixar veure la direcció d'Unió i l'únic que va repetir acte migdia i vespre va ser Cullell, el més transversal de tots".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat