Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de juny del 2014 | 17:58
Recull de premsa

Torra: "L'autèntica espoleta que ha fet explotar en mil bocins el PSC ha estat amagar-se a l'Olimp de l'autonomia"

"Que un partit que nega el dret de decidir i que impedeix als seus ciutadans expressar-se, tingui el cinisme de desprestigiar la via democràtica que aquell poble escull és optar per la guillotina política".

El director del Born Centre Cultural i editor, Quim Torra, ha dit sobre el PSC que es troba amb una militància "en estat de pànic davant de la travessa del desert que s'intueix" ja que "van acumular tots els poders a Catalunya, i els han perdut tots".

A l'article Els déus socialistes Torra hi ha dit que els socialistes catalans no s'adonaven que "el terra es movia sota els seus peus" i que ara, "el partit es troba a la intempèrie". "Entre la soledat i el silenci, comença la sorda lluita pel poder de les restes de l'aparell del partit --ha continuat explicant--. Serem davant de l'últim acte, si els nous actors es pensen que poden sortir-se'n amb les estratègies d'Il Gattopardo, canviant algunes coses perquè tot continuï igual".

Sobre això, l'autor de l'article ha dit que avui l'esquerra nacional la representa ERC i al seu costat, ICV, la CUP i altres moviments "malden per donar un missatge de novetat, autenticitat i regeneració, conceptes tots ells als antípodes de l'actual socialisme català" i ha sentenciat que l'"autèntica espoleta que ha fet explotar en mil bocins el PSC ha estat amagar-se a l'Olimp de l'autonomia, sense adonar-se de la revolució que empenyien els humans".

"Que un partit que nega el dret de decidir i que impedeix als seus ciutadans expressar-se, tingui després el cinisme de desprestigiar la via democràtica que aquell poble escull per poder fer-se sentir és optar directament per la guillotina política" ha lamentat Torra. Finalment l'editor ha conclòs que l'"única alternativa que té el PSC, gens viscontiana, és treballar, treballar i aprendre la lliçó de la derrota, descobrir d'una vegada el país que van deixar enrere, comprometre-s'hi i reprendre el camí que mai haurien d'haver deixat: el camí de Catalunya".

"Només té sentit un PSC que doni valor a les tres sigles. I la prova del cotó és senzillíssima: el "nou" PSC estarà a favor –sense enganys ni joc de paraules de la neollengua autonomista– del dret a l'autodeterminació de la nació catalana, sí o no? En aquesta qüestió s'hi juga l'últim alè de vida" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat