Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de maig del 2014 | 15:48
Crònica · Afers religiosos

El papa Fancesc respecta els drets de les nacions

Els drets de les nacions és una de les qüestions tractades pel papa Fancesc en la seva exhortació apostòlica Evangelii gaudium (La joia de l'Evangeli). Els ciutadans catòlics i també els interessats en aquestes qüestions d'ètica política haurien de tenir-ho en compte, sobretot en el procés sobiranista de Catalunya.

Segueixen alguns dels pensaments de Francesc. Són pensaments, a més, que ratifiquen la doctrina de l'Església sobre aquests afers malgrat alguns sectors eclesiàstics, com l'episcopat espanyol, no fan cas d'aquests principis.

Sobre la pau: "La pau es funda no sols en el respecte dels drets de l'home, sinó també en el dels drets dels pobles".

Sobre la independència: "Respectant la independència i la cultura de cada nació, cal recordar sempre que el planeta és de tota la humanitat i per a tota la humanitat".

Sobre la solidaritat i el propi destí: "Necessitem créixer en una solidaritat que ha de permetre a tots els pobles arribar a ser per ells mateixos artífex del seu destí".

Sobre la nació: "En cada nació, els ciutadans desenvolupen la dimensió social de les seves vides configurant-se com ciutadans responsables en el si d'un poble, no com a massa arrossegada per les forces dominants".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat