Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de de març del 2015 | 17:33
Crònica · Afers religiosos

Espanyols apàtrides contra catalans patriotes

Els unionistes prefereixen mostrar-se com espanyols apàtrides en el seu intent de desacreditar els catalans patriotes.

Així actuen destacats espanyolistes amb cognom de sant, com Sergio Vila-Sanjuan i Arturo San Agustín, periodistes potenciats com estrelles a La Vanguardia.

Vila-Sanjuán es fa seva aquesta frase de James Boswell, autor de Vida de Samuel Johnson: "El patriotisme és l'últim refugi dels canalles". Ho ha dit en el seu discurs com a nou membre de la Reial Acadèmica de Bones Lletres de Barcelona. Vila-Sanjuán es refereix amb aquest menyspreu i mala educació al sobiranisme català democràtic i pacífic.

Així és dedueix de la crònica Una tarda acadèmica que San Agustín ha escrit de manera còmplice en el diari dels Godó en honor i glòria de "l'amic Sergio Vila-Sanjuán" en paraules textuals del propi cronista.

San Agustín, que és presentat com un expert vaticanista i un bon coneixedor del Papa Francesc, hauria d'aclarir si considera que Jorge Mario Bergoglio també és un patriota canalla com els catalans patriotes.

A diferència de Vila-Sanjuán i San Agustín, Bergoglio parla bé de la pàtria. Al referir-se al procés d'independència d'Argentina respecte a Espanya, explica al seu bon amic i rabí Abraham Skorka: "L'Església va estar-hi a l'hora de plasmar la Pàtria amb el poble majoritàriament catòlic, evangelitzat, catequitzat (...). La Pàtria no va sorgir al marge de la religió, sinó que va créixer sota la seva llum (...). La Pàtria és el patrimoni dels pares, el que hem rebut de qui la varen fundar (...). Si es perd la Pàtria, no es recupera: aquest és el nostre patrimoni".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat