Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 8 de de maig del 2012 | 18:16
Crònica · Esport i Ciutadania

I ara què, Tito?

Un cop soni el xiulet i tingui guanyador en la final de Copa, serà l'hora de Tito Vilanova. Molta feina per endavant i moltes incògnites que haurà de resoldre ben aviat. Serà el moment de la presa de decisions.

Un dels motius pels que Guardiola deixa l'equip és, precisament, perquè convenia capgirar aquests rols. El Pep sempre ha dit que els cicles duren quatre o cinc anys, ja que és el temps per establir pautes de comportament i generar rols dins d'un vestidor. Rols que esclavitzen les decisions d'un entrenador.

Que determinat jugador no vagi a entrenar esporàdicament, que un altre esbronqui repetidament els mateixos companys, o que un tercer pretengui imposar titularitats són tics acceptats, fruits del pas dels anys. Comportaments que ara Tito haurà de canviar. O no.
Sembla clar que aquesta generació de jugadors pot donar encara més èxits al club
El primer que caldrà decidir però, és sobre la profunditat de la plantilla. Llarga o curta? És un dels grans debats de les últimes temporades, que l'actual entrenador sempre ha tingut molt clar. Li ha donat un gran resultat, és cert, però no és menys cert que a l'equip, en moments puntuals i determinants, li han faltat efectius.

També sembla necessari la injecció d'elements que generin competitivitat dins del grup. El brasiler Neymar, l'home del president, sembla l'opció escollida. Però calen més reforços. Estímuls a l'eix defensiu, recursos al lateral esquerre i variants al mig del camp.

I per últim, caldrà veure la responsabilitat del propi vestidor. Sembla clar que aquesta generació de jugadors pot donar encara més èxits al club. Però també depèn d'ells. Guardiola ha marxat i amb ell la seva genialitat. S'obre una nova etapa i cal intervenir-hi. En el fons, aquesta és la qüestió. I ara què, Tito?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat