Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de juny del 2007 | 19:23
Crònica · Euskal Herria

Otegi: "Avui el procés és possible, no tot s'ha acabat"

Batasuna apel·la a la serenitat, assegura compartir la preocupació dels ciutadans davant la decisió d'ETA de suspendre l'alto el foc però també afegeix que existeixen possibilitats de recuperar el procés. "En aquesta conjuntura -apunta Arnaldo Otegi-, també es mesuren els lideratges polítics. I en aquesta conjuntura el que cal és redoblar els esforços. El que no es pot transmetre a la ciutadania és que tot s'ha acabat, perquè no és veritat. Avui l'acord és possible en aquest país. Avui el procés és possible en aquest país." L'esquerra abertzale, doncs, no llença la tovallola, referma el seu suport a la proposta de pau d'Anoeta i està disposada a treballar perquè es tornin a donar les condicions de distensió necessàries. El portaveu de Batasuna ha reconegut que la responsabilitat de la ruptura de l'alto el foc "correspon única i exclusivament a ETA" i atribueix "el fracàs i el col.lapse de l'anomenat procés de pau" al PNB i al Govern del PSOE. El portaveu independentista situa en la "la manca de valentia" de Zapatero el fracàs del procés perquè no ha sabut traslladar a la societat espanyola que existeix "un problema polític que necessita solucions polítiques".

Segons Otegi, "les treves i els climes de distensió formen part del procés però no són el procés perquè el procés té contingut polític".

En aquesta mateixa línia, una altra formació de l'esquerra independentista basca, ANB, s'ha compromès a intensificar els seus esforços "per recuperar el procés de pau".

L'històric partit, que ha irromput amb força en les últimes eleccions municipals i forals, considera que aquests comicis han demostrat que la majoria dels bascos volen una solució democràtica basada en el diàleg i en el dret d'autodeterminació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat