Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 22 de d'agost del 2007 | 16:50
Notícia · Internacional

8.000 persones d'arreu del món exigeixen la llibertat d'Otegi

Gairebé 8.000 persones d’arreu del món han subscrit el manifest que reclama l’alliberament immediat del dirigent de Batasuna Arnaldo Otegi. Entre aquests firmants, s’hi compten personalitats com el líder independentista cors Jean-Guy Talamoni, diputats del SNP escocès, del Sinn Féin irlandès i d’ERC, líders independentistes de Sardenya, Bretanya, la Polinèsia i Andalusia. Diverses personalitats del món cívic i cultural català també s’han adherit a la demanda. A més, Otegi va rebre a la presó la visita i el suport explícit de l’europarlamentari italià dels Verds Mauro Bulgarelli.
El manifest sosté que "la interlocució política és l'instrument bàsic mitjançant el qual s'ha de mantenir la necessària comunicació entre les parts per a traslladar alternatives, debatre-les i negociar-les, per així poder articular els acords polítics amb els quals Euskal Herria arribi a un escenari de pau i de llibertat". És per aquest motiu que consideren que empresonar Otegi "és un fet d'especial gravetat, ja que es tracta d'un dels principals interlocutors de l'esquerra abertzale", motiu pel qual en demanen "la seva posada en llibertat". El mahaikide i interlocutor de l'esquerra abertzale va ser condemnat a 15 mesos de presó per participar, el 2003, en un acte en record a l'històric militant d'ETA José Miguel Beñarán, Argala, mort el 21 de desembre de 1978.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat