Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de d'octubre del 2013 | 17:47
Crònica · Informe SIC

Fracàs de l'estratègia de l'unionisme a nivell internacional

El ministre Margallo ho sap, així com també ho sap el CNI, del fracàs de la seva campanya contra Catalunya a nivell internacional, tot i que aquesta campanya, tot just fa unes setmanes, hagi aconseguit un cert èxit. Darrerament, però, en veure que els seus efectes s'han dissolt, l'Estat ha tornat a intentar engegar la campanya usant comissaris europeus espanyols, exministres i un Durao Barroso que, per a ser reelegit, necessita el vot de l'Estat espanyol.

A banda, però, d'aquests personatges, ningú més no s'ha volgut afegir a aquesta campanya i tots han optat per callar i esperar la consecució dels esdeveniments.

Els EUA, Alemanya i a Israel ─i no cal dir-ho, també al Regne Unit així com els països del nord d'Europa i els països de l'ex-Iugoslàvia (amb excepció de Sèrbia)─ han pres distància de la propaganda espanyola. Tots aquests països, doncs, han posat en marxa els seus serveis exteriors i d'intel·ligència (a vegades sota cobertura periodística) els quals han visitat de manera discreta Catalunya i han contrastat per ells mateixos les informacions que els arriben de Madrid. 

La majoria d'aquests discrets diplomàtics i agents d'intel·ligència han quedat impressionats, a Catalunya, per la determinació de la classe política catalana, la societat civil i d'una gran part dels empresaris catalans: sols han detectat un cert nerviosisme als sectors oligàrquics i financers catalans vinculats al poder de Madrid.
Avui el moviment cívic català és el més important quantitativament i qualitativa a nivell europeu"
El fracàs de la campanya espanyola fa que el ministre espanyol d'afers exteriors estigui ara redissenyant una més intel·ligent estratègia per a explicar el problema català al món. Però aquest s'encara amb Soraya 'i els seus 30 nans', partidaris de la línia dura i la instransigència amb Catalunya, una línia que també té el suport de la vella guàridia socialista jacobina. 

El pas per Catalunya de diplomàtics, agents d'intel·ligència i mitjans de comunciació de més de 40 països d'aquests dies ha provocat que, al món, es comenci a conèixer el procés català com un model singular, cívic, pacífic i profundament europeïsta. Un model que impressiona donat que algunes d'aquestes persones que han visitat el país han sentenciat que avui el moviment cívic català és el més important quantitativament i qualitativa a nivell europeu.
A les conselleries europees ja hi ha una 'carpeta B': un pla traçat per si en un futur proper Catalunya s'emancipa"
Aquests darrers dies Alemanya ha mobilitzat els seus serveis per a seguir de prop el moviment social de les Illes Balears, alertats per la important població alemanya resident al territori: alguns d'ells, fins i tot, ja participen activament en la vida municipal de pobles i ciutats importants de les Illes. 

I a les conselleries europees ja hi ha una 'carpeta B': un pla traçat per si en un futur proper Catalunya s'emancipa. I segons algunes informacions, a cap de les conselleries europees es preveu perdre els més de 7 milions europeus que volen ser-ho i que són actualment contribuents nets. 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat