Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de de març del 2015 | 18:10
Crònica · Informe SIC

Llum verda de l'Estat per Construïm

Des del SIC, en informes publicats fa mesos a Tribuna.cat, ja explicàvem que la bogeria ultra espanyola del convers català Jorge Moragas --cap de gabinet de Mariano Rajoy-- fracassaria. I que des dels poderosos de Catalunya, el CNI i des d'algunes estructures d'Estat s'estava preparant una alternativa creïble per a l'unionisme a Catalunya. Des del SIC, doncs, hem detectat una desinflada general de les estructures i estratègies de l'unionisme creades per l'Estat, les seves clavegueres i el PP de Catalunya --ara en caiguda lliure.

En el mateix entorn de Mariano Rajoy, a la Moncloa, s'hi senten fortes crítiques a Jorge Moragas per l'estratègia seva a Catalunya, i aquestes crítiques s'han accentuat després del fracàs sense paliatius, la darrera setmana, del PP a Andalusia.

Moragas està darrere de Societat Civil Catalana, d'Empresaris de Catalunya, i també de mitja dotzena més d'entitats unionistes de la societat. I aquestes, dia a dia, s'estan desprestigiant en no aconseguir arribar a la veritable societat civil catalana. A més, aquestes entitats han quedat en evidència quan, en les seves cúpules i estructures, s'hi han detectat persones que procedeixen de famílies d'origen ultra espanyol, famílies blaspiñeristes i membres propers a la Fundación Francisco Franco. Naturalment, tots ells al costat de membres patriotes espanyols de bona fe. Aquestes entitats, però, no tenen incidència en la societat civil catalana ni en el món econòmic ni financer del país. 

Després de la gran bufa política a Andalusia, el PP, el govern de l'Estat i les seves estructures s'han desinflat i ara tots ells creuen que els analistes del CNI que preveien el fracàs estrepitós de Jorge Moragas tenien raó. Així mateix, aprofitant la debilitat de Moragas, l'Estat ha donat llum verda a una opció basada fonamentalment en catalans unionistes que fins ara s'havien mantingut temorosos d'enfrontar-se a l'Estat creant així una alternativa autònoma, des de Catalunya, que pugui enfrontar-se al sobiranisme.
Construïm surt, doncs, de pressa, empentada per l'Estat"
Els creadors d'aquesta alternativa no l'han iniciada tant pel seu unionisme --que també-- sinó per la necessitat de continuar tirant del fil del seu modus vivendi i del seu negoci, que no és altre que servir i fer negocis amb Espanya donant-li vassallatge.

La nova estratègia de l'Estat és, ara sí, donar cobertura a Josep Antoni Duran i Lleida i al seu nou invent, la plataforma política Construïm. En aquest nou projecte s'hi troben una desena de personatges de cert nivell intel·lectual o financer però que no representen Unió Democràtica de Catalunya ni la seva ideologia --i menys encara la seva història de fidelitat al país.
L'enemic intern és el gran perill i la torpesa de l'Estat afavoreix el sobiranisme"
Construïm surt, doncs, de pressa, empentada per l'Estat. Un dels seus inspiradors, Duran i Lleida, sap --perquè és molt intel·ligent-- que l'Estat l'usarà, així com també ho faran els poderosos, certs sectors de La Caixa, del Círculo Ecuestre, els ultracatòlics... i que tots ells l'empenyeran a ésser --com va passar en la transició democràtica-- un nou Antón Cañellas.

Tot això portarà Duran i Lleida a perdre tota credibilitat dins d'UDC, un partit que es mantindrà fidel al país i a la transició nacional. L'Estat i els seus aliats a Catalunya, per fi, han ensenyat la cara. Però encara en queden... L'enemic intern és el gran perill i la torpesa de l'Estat afavoreix el sobiranisme. 

Des del SIC volem advertir al sobiranisme que aquesta operació és més perillosa que les portades a terme fins ara per l'Estat perquè té arrels al país i perquè els nous protagonistes no són exfranquistes ni paracaigudistes: sols són aquells que no volen arriscar res pel país... Però l'Estat està espantat, és fràgil. ¿Podrà oferir l'Estat, doncs, quelcom a Construïm per tornar a entabanar els catalans?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat