Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de de setembre del 2015 | 10:49
Crònica · Internacional

Sturgeon: "El futur de Catalunya l'ha de decidir el poble de Catalunya"

La primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, va demanar ahir per al poble de Catalunya el mateix dret a un referèndum, legal i vinculant, que van poder exercir l'any passat els escocesos.

Nicolasturgeon

Barcelona · Els dirigents del Partit Nacional Escocès (SNP) sempre han mantingut certa distància amb el conflicte polític entre Madrid i Barcelona, però ahir, en declaracions a Scotland TV, la primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, es va mostrar favorable a que Catalunya pugui exercir el seu dret a l'autodeterminació.

Sturgeon creu que: "Som dos països diferents, amb diferents circumstàncies, diferents situacions i diferents experiències." Però, de la mateixa manera que "el futur constitucional d'Escòcia és una qüestió del poble escocès, el que passa entre Catalunya i Espanya, i la relació entre tots dos, és una qüestió del poble de Catalunya". I va afegir: "La meva opinió és que tant el govern britànic com l'escocès vam aconseguir molt crèdit, ja que el nostre referèndum va constituir un exercici consensuat i democràtic de l'autodeterminació. Escòcia ha donat al món un exemple de com prendre aquestes grans decisions de la manera més correcta."

A més, la màxima consellera política i secretària del govern escocès, Fiona Hyslop, va anar molt més enllà en oferir-se per "fer de mediador i assistir els governs català i espanyol" per resoldre l'atzucac polític.

Les declaracions de Sturgeon i Hyslop tenen una gran rellevància, sobretot després que David Cameron es manifestés a Madrid en favor de la unitat d'Espanya, i també pel fet que l'SNP va perdre el referèndum, però va acceptar els resultats.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat