Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de d'abril del 2011 | 17:27
Crònica · Política

Puigcercós i Laporta, junts dos anys després

L'acte de la coalició Unitat per Barcelona en suport de la consulta sobre la independència serveix per escenificar la nova unió. Des del breu coqueteig del 2009, els dos dirigents van anar distanciant-se progressivament amb les aparicions de RCat i Solidaritat.

Barcelona · "Laporta seria un bon candidat polític", va afirmar Joan Puigcercós el 19 de setembre del 2009 referint-se a l'aleshores president del Barça. Dies més tard, el 3 d'octubre, els dos dirigents apareixien junts en un acte de la penya de Santa Maria d'Oló elogiant-se mútuament: el republicà deia que "Laporta és un patrimoni molt important per a Catalunya", mentre que l'expresident blaugrana qualificava d'"amic" Puigcercós. La fotografia entre els dos es produiria de nou poc després en una marxa de torxes organitzada per Esquerra.

Aleshores, Laporta era considerat un gran actiu pels partits polítics que, davant la desafecció política de la societat catalana, volien incorporar a les seves files una cara nova, il·lusionadora, que generava interès entre aquelles persones cansades dels polítics de sempre però atrets per l'aire fresc que insuflava el discurs desacomplexadament catalanista d'un president blaugrana que sondejava els diversos espais des d'on podria fer el salt.

El coqueteig polític, però, no va anar a més, i en poc temps Laporta va aproximar-se a Reagrupament, el que semblava l'escenari ideal pel dirigent blaugrana, que va declarar-se "moralment reagrupat". Només ho semblava, perquè finalment Laporta va fundar Democràcia Catalana –un partit fet a la seva mida- per formar part de la coalició Solidaritat Catalana per la Independència, amb la qual va irrompre al Parlament el 28-N.

Però la política dóna moltes voltes –i si és catalana i, concretament, del món independentista, encara més- i, en menys de dos anys, Laporta ha completat el cercle i torna a aparèixer a la fotografia amb Joan Puigcercós –amb una coalició a Barcelona, i cadascú amb el seu partit, això sí. La unió s'ha produït en l'acte que Unitat per Barcelona, la candidatura encapçalada per Jordi Portabella que aglutina ERC, Reagrupament i Democràcia Catalana, va celebrar aquest dimarts per donar suport a la consulta sobre la independència del 10 d'abril.

L'acte va servir, a més, per escenificar el recent pacte que aglutina les tres forces independentistes a Barcelona. Portabella, així com Laporta, i Ignasi Planas, de Reagrupament, van sortir d'un en un a l'escenari per agrair la feina feta als voluntaris de les consultes i per reivindicar el valor l'independentisme des de la suma: "sumar significa superar les diferències" i "sempre és positiu", va dir l'alcaldable.

Puigcercós, per la seva banda, va afirmar que la unitat és l'"única garantia" per defensar des de Barcelona el dret a decidir.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat