Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de de desembre del 2015 | 10:40
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

L'iSilence

Els telèfons mòbils ens han canviat les nostres vides. Els tecnòlegs ho diem sovint però és una realitat palpable constantment i tothora. Un canvi, òbviament, en positiu, que ens fa més fàcil el nostre dia a dia. No obstant, hi ha moments, en què els mòbils ens empipen, car trenquen el silenci i la calma que demana el context. En consultes de metges, hospitals, tanatoris, teatres, cinemes…

Un "WhatsApp", un correu electrònic, una piulada de Twitter, una trucada, etcètera. En definitiva, sons provocats per telèfons que haurien d'estar en silenci i que els seus usuaris, pel que sigui, no silencien i ens destorben en entorns on hauria de regnar el silenci.

L'iSilence és innovació, talent i emprenedoria. Aprofitar les noves tecnologies per detectar i potenciar una oportunitat de negoci"


Un grup d'emprenedors catalans, enginyers de telecomunicació i informàtica, ubicats al Tecnocampus de Mataró, han vist en això una oportunitat de negoci, una via d'innovació i van llançar-s'hi. L'iSilence, que és com s'anomena aquesta solució, és un sistema que permet detectar els telèfons mòbils que hi ha en un espai determinat i silenciar-los automàticament.

 

Malgrat que és un projecte que va originar-se l'any 2012, no es va poder materialitzar fins al 2014, perquè les tecnologies que es comercialitzaven fins aleshores no permetien detectar la localització dels telèfons ubicats a l'interior dels edificis. El 2014, però, el gegant informàtic Apple va treure al mercat la tecnologia iBeacon, que és capaç de localitzar i interactuar amb els telèfons a través de Bluetooth mitjançant un sistema de sensors que, col·locats de manera estratègica en un entorn, detecten els dispositius. L'iBeacon és una tecnologia que obre un gran ventall de possibilitats. Estem parlant des de saber per quins passadissos d'una botiga hi circulen més clients fins a la possibilitat d'enviar-los missatges de benvinguda o enquestes de satisfacció.

 

Al setembre del 2014, el projecte iSilence va rebre la menció especial dels premis Creatic, que atorga anualment el Tecnocampus, i que reconeix la millor iniciativa empresarial en l'àmbit de les tecnologies i la innovació.

 

El mes passat van començar la comercialització del producte, fet que els ha propiciat tancar acords amb algunes empreses i iniciar-ne amb d'altres. Per exemple, amb la Generalitat de Catalunya que s'ha interessat per tal de poder-lo instal.lar en instal.lacions i entorns on hi ha d'haver silenci.

 

L'iSilence és innovació, talent i emprenedoria. Aprofitar les noves tecnologies per detectar i potenciar una oportunitat de negoci. Un projecte eminentment tecnològic, bastit des de la universitat i que dóna solució a un problema que la societat tecnològica, d'avui en dia, té i pateix.

 

Carles Toronjo i Manyé

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Tecnologia i país
A tocar dels 500.000
Crònica · Tecnologia i país
Robòtica catalana a Qatar
Crònica · Tecnologia i país
Una reflexió al voltant de la R+D
Crònica · Tecnologia i país
La revolució de les "apps"
Crònica ·
27-S: Compte als ciberatacs
Crònica · Tecnologia i país
Vot exterior: Per què no usem tecnologia?
Crònica · Tecnologia i país
BCN: capital del mòbil fins al 2023
Crònica · Tecnologia i país
"Cryptolocker": segrest de dades
Crònica · Tecnologia i país
Da Vinci: cirurgia robòtica a Catalunya
Crònica · Tecnologia i país
Vot electrònic: per a quan?
Indica publicitat