Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 de de febrer del 2014 | 16:51
La fotografia

Crida a la societat civil a implicar-se en la consulta en la segona reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

La segona reunió del PNDD aprova el document 'Criteris i suggeriments per a les iniciatives al voltant del Pacte Nacional pel Dret a Decidir', que recull el compromís de les entitats integrants amb la consulta obviant qualsevol debat sobre el sentit del vot.

Barcelona · El Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD) s'ha reunit aquesta setmana per segona vegada al Parlament de Catalunya en una reunió que ha servit per fer una crida a la societat civil i al món associatiu.

A la trobada, Joan Rigol, coordinador del Pacte, ha sentenciat que "cal una mobilització ciutadana per sensibilitzar els ciutadans sobre la responsabilitat que tenen en el futur polític del país" i ha considerat que també cal "una  complicitat el més densa possible" amb la societat civil catalana davant un procés nou com el que s'està produint a Catalunya.

L'objectiu del PNDD, segons ha assegurat Rigol, és que l'associacionisme català "tingui una part activa en la defensa del dret a decidir". Per aquest motiu, durant la reunió s'han consensuat uns criteris i suggeriments perquè les entitats puguin organitzar, sectorialment i territorialment, els actes al voltant del dret a decidir "des del civisme i des d'una actitud constructiva".

Els acords s'han reunit per escrit al document Criteris i suggeriments per a les iniciatives al voltant del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, on s'hi recull el compromís dels integrants del Pacte amb la cohesió social i el sentit "d'un sol poble" i on es demana evitar qualsevol plantejament que pugui significar divisions entre els catalans.

El nombre d'associacions i entitats que han subscrit el pacte va creixent i actualment ja s'ha arribat a les 1.653 adhesions, entre institucions públiques, sindicats, empreses i entitats diverses.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat