Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de maig del 2011 | 18:28
La fotografia · Cultura

Sentit homenatge a un referent de la cultura: Joan Triadú

Personalitats del món cultura, familiars i amics de Joan Triadú s'han reunit aquest dilluns a l'Auditori de la Generalitat per retre homenatge a una de les figures més representatives de la cultura catalana del segle XX, Joan Triadú.

Font: ACN · Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, Vicenç Villatoro, director de l'Institut Ramon Llull, David Castillo, periodista i Artur Mas, president de la Generalitat, han homenatjat aquesta setmana una de les persones clau de l'entitat Òmnium Cultural i una vertadera autoritat de les lletres catalanes: l'escriptor, pedagog i agitador cultural Joan Triadú.

A l'acte, Jordi Riera, vicerector de la Universitat Ramon Llull, ha indicat que la "cultura i amor han estat els dos eixos estructuradors del seu mestratge", mentre que l'escriptor Vicenç Villatoro ha destacat la seva activitat patriòtica, la qual "és tota la seva vida". Per la seva banda, Muriel Casals ha dit que parlar de Joan Triadú "significa parlar de la nostra història" i el president Artur Mas ha posat de relleu "la profunditat de les seves conviccions" i la seva "gran fortalesa interior" .

Entre les iniciatives de Joan Triadú (Ribes de Freser, 1921) s'hi troba el concurs de poesia de Cantonigròs i la fundació de l'escola Thau. L'escriptor va ser Premi d'Honor de les Lletres Catalanes el 1992 i va ser un gran defensor del català, sobretot en el seu últim llibre 'Memòries d'un segle d'or', on hi recollia un munt de personalitats que han col·laborat en la 'independència, amplitud i normalització' de la llengua i la cultura del país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat